4 Şubat 2017 Cumartesi

seni çiğ çiğ yiyeceğim kabak

biliyorum yaz ayının gelmesine daha var ama tutamadım kendimi. adı çiğ kabak salatası. kabaklar çıkınca siz de yapın ve bu salatanın benim gibi tutkunu olun. malzemelere gelince: iki tane orta boy kabak, iki tane havuç, bir tane hıyar, taze kişniş, kajun fıstığı ve misket limonu. bir de, havuç ve kabakları incecik kesebilmek için bıçak kısmı tırtıklı kesici.

                          

kabakları aletle keserken, ortasına geldiğinizde çekirdekler kesmenizi engelliyor, yani az kabak çıkıyor. daha kabaklı olsun isterseniz, havuç sayısını teke düşürüp, bir küçük kabak daha ekleyebilirsiniz. hıyarları küp küp kestim, kajunları ve taze kişnişi de bıçakla doğradım. salatanın sosuna bir misket limonunun suyu, az tuz, zeytinyağı(ne bol, ne de az) ve çekilmiş karabiber koydum. tarifi nereden mi buldum? melisa&dallas hartwig'in the whole 30 adlı kitabından. hartwigler, sos için bambaşka bir tarif vermişler. malzemeler beni biraz zorladı ve misket limonu imdadıma yetişti. ne de olsa kişnişle araları pek iyidir dedim. sağ olsunlar, yanıltmadılar.

    











1 yorum: