5 Ekim 2016 Çarşamba

yumurtalı ekmeğin böylesi

bakın geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya ne yaptım? 

fırını 230 dereceye ayarladım. önce tezgahta kararmaya başlamış muzu ve krem peynirini (labne de olur) karıştırdım. ardından yumurtaları bir güzel çırptım. süt ve vanilya özütünü ekledim. yer fıstıklarını fotoğrafta gördüğünüz gibi keskin bir bıçakla, gelişigüzel doğradım, az şeker, tarçın ekledim ve bunları da üçüncü bir tabağa koydum. 

                     

ekmekleri (abu dhabi'de bizim beyaz ekmeye en çok benzeyen ekmek baget) kalınca kestim ve dilimileri de tam ortasından ikiye ayırdım. yalnız, tam bölmek yerine, içlerini muz ve krem peynirle doldurmak için uçlarını kesmedim. fotoğrafta da gördüğünüz gibi içlerini ne az ne de çok doldurdum ve tek tek, yumurta, süt ve vanilya özütü karışımına bandırdım. ekmeğin lapa olmaması için dilimleri  sıvı karışımda çok tutmamanızı tavsiye ederim. sonra da ekmekleri, her bir tarafları fıstıkla kaplanacak şekilde son tabağa aldım. 

              

hepsini, pişirme kağıdıyla kaplanmış fırın tepsisine dizdim ve önceden 230 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 11 dakika pişirdim. 

          

buzdolabınızda akçaağaç şurubu varsa, sıcacık ekmeklerin üstüne pek yakışıyor. yoksa pudra şekeri de olur. ama olmazsa olmaz olan taze kahve. afiyet, bal, şeker olsun! 

       

tarif better homes and gardens'ın great cooking for two adlı kitabından. kitapta verilen ölçüler iki kişi için. aşağıdakiler çabuk doyan dört kişi için yeterli olacaktır.

malzemeler:

1 somon beyaz ekmek ( 2-2,5 cm kalınlığında dilimlere kesilmiş olacak)
1/2 kap ezilmiş ve neredeyse kararmiş muz
6 yemek kaşığı(tablespoon) krem peyniri
4 yumurta
2/3 kap süt
1/2 tatlı kaşığı(teaspoon) vanilya özütü
1/4 tatlı kaşığı(teaspoon)tarçın
3 yemek kaşığı(tablespoon) beyaz şeker







   


1 yorum:

  1. Canım beniiim, yumurtalı ekmek diyince sen ben de sandım ki bizim babaannemizin pazar kahvaltısına gittiğimizde yaptığı yumurtaya bulanıp kızartılan ekmeklerden :)) Bu bammbaşka bir şeymiş Tubişim..Ellerine sağlık ve hepinize afiyet olsuun :)

    YanıtlaSil